marți, 18 decembrie 2012

Plus sau minus?

Cu unii oameni rezonezi, cu alţii nu. Cu unii oameni te poţi simţi bine, cu alţii nu. Unii sunt oameni, alţii nu.
E simplu.

Şi, având în vedere viteza cu care trece timpul, având în vedere nisipul din clepsidră care se scurge şi se tot scurge, de ce să ne irosim vremea cu oameni care nu fac altceva decât să fie acolo, de decor? Ce să faci cu nişte oameni care nu fac decât să te tragă în jos, să îţi taie din elan şi să minimizeze fiecare fericire, oricât de măruntă?

Nu mai bine alegi varianta cea mai simplă? Nu mai bine te rezumi la a te înconjura doar de oamenii de la care ai ce învăţa, oamenii aceia cu care râzi până te doare burta şi care se bucură de succesele tale mai mult decât o faci tu? Pentru că ei sunt oamenii cărora, într-adevăr, le pasă! Ei sunt cei care merită cu adevărat să fugi în miez de noapte să le fii alături, ei merită atenţia şi sentimentele, grijile şi preocupările tale. Nu restul. Nu mâna de oameni care, când ţi-e bine, blesteamă zeii şi toate zeiţele!

Devine destul de jenant, ba chiar ridicol, să păstrezi anumite relaţii doar aşa, de complezenţă. Trase de păr, aş putea spune.

Oamenii care sunt făcuţi să rămână în vieţile noastre vor rămâne oricum. Vor apărea, poate, din senin, când ne aşteptăm mai puţin şi ne vor suprinde în cele mai plăcute moduri! Ei nu vor găsi scuze de la necazurile, dar mai ales de la bucuriile tale! Ei vor şti, dinainte să le spui, că azi astrele au complotat în favoarea ta şi că vrei să bei de fericire! Ba vor veni chiar ei cu vinul!

Clarificare: discutăm despre sutele de ,,prieteni" pe care ajungem să îi avem, deşi nu i-am întâlnit decât de trei ori, cu indulgenţă, şi care cred că îţi sunt şi mamă, şi tată, şi soră, şi atotştiutori, un fel de guru al lucrurilor bune pentru tine!


Ne zice bine imaginea asta, nu? Live, laugh, leap, love, listen, learn!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu